Gesigneerde en genummerde edities van architectuurtekeningen
© Bart Kiggen
Doorzon

Stefanie Everaert en Caroline Lateur werken sedert 2005 samen onder het label Doorzon interieurarchitecten. Van kleine privé opdrachten in woningen en appartementen tot het ontwerpen van meubelen en objecten, hebben ze hun werkterrein uitgebreid naar openbare en internationale projecten, prestigieuze wedstrijdontwerpen, scenografieën en tentoonstellingen.

Sinds 2016 zijn ze docent aan de masterproefstudio ‘vraagstukken uit de praktijk’ van de KU Leuven (Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Gent) i.s.m. Prof. Dr. Ir.-Arch. Fredie Floré.

Op uitnodiging van architecten devyldervincktaillieu namen ze deel aan verschillende ‘Open Oproepen’ georganiseerd door de Vlaams Bouwmeester.

Het Brusselse architectenbureau 51n4e nodigde hen uit voor twee projecten in Tirana (ALB), en in 2016 werd Doorzon samen met architecten devyldervincktaillieu en Filip Dujardin, geselecteerd door het Vlaams Architectuurinstituut voor de 15e Architectuurbiënnale van Venetië. Onder de naam BRAVOURE cureerden ze een tentoonstelling en publiceerden ze een boek rond het thema vakmanschap, telkens met een opmerkelijk detail van twaalf verschillende grootschalige Belgische architectuurprojecten.

Mede door en dankzij deze multidisciplinaire en internationale samenwerkingen, werd het belang en de rol van de interieurarchitect geaccentueerd en verdiept in een brede, maatschappelijk relevante context. Dit is een van de vele ambities die Doorzon wil uitdragen, om de discipline van ‘interieurarchitect’ binnen en buiten Vlaanderen een gezicht te geven.

Pasta
Bekijk
Triangular Counter
Bekijk
Sulle Rocce
Bekijk
×